Kezdőlap   Kapcsolat   Gyengénlátóknak

„Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ – Pannonhalma”

2011.11.25. 09:01:00

„Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ – Pannonhalma”

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás feladatai közé tartozik a közoktatási, szociális, egészségügyi, belső ellenőrzési, kistérségi ügyintézés korszerűsítési feladatok magasabb szakmai színvonalon történő, összehangoltabb, hatékonyabb megszervezése, ellátása, korszerűsítésre.

A Belügyminisztérium 2006-ban döntést hozott a használaton kívüli épületeiről. A Kormány az egyes kincstári vagyonba tartozó ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásról szóló 2033/2006. (III.7.) számú Korm. határozata lehetővé tette, hogy a Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulása pályázatot nyújthasson be, hogy a Pannonhalma 268/1 hrsz.-ú, Pannonhalma Bajcsy-Zsilinszky u. 25. volt Rendőrség épület megszerzésére. A pályázat sikeres volt, és az ingatlan ingyenesen a Pannonhalma Kistérségi Társulás tulajdonába került. A vagyonátadás az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 109/K § (9) bekezdése alapján és a 2033/2006. (III.7.) számú Kormány határozatában meghatározott kistérségi szolgáltató központ tevékenységi körének ellátása céljából történt.

A Kistérségi Társulás 2009. december 1-én pályázatot nyújtott be Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ létrehozására. A Társulás elképzelését az Irányító hatóság megfelelőnek ítélte, így az Új Széchenyi Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 49.956.062 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar Állam és az Európai Unió finanszíroz. A Társulás, az évek során felhalmozott megtakarításaiból biztosította az önrészt, mely összesen 12.862.026 Ft, s így megvalósulhatott egy 62.818.088 forintos beruházás.

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének munkája eredményeképp az új Kistérségi Alapszolgáltató Központ épülete 2011. október végére nyerte el új formáját. Az új épületben - a meglévő épület földszintjének felújításával valamint egy új rész hozzáépítésével -, a Kistérségi Társulás szociális ellátó funkciói kerülnek elhelyezésre. A régi épület a maga stílusának megfelelően került felújításra, helyenként átalakításra. Az előtérben egy központi információs tábla mutatja az ideérkezőknek az irodák megközelíthetőségét. Az új előtérből a meglévő épület ügyfélvárójába/közlekedőjébe érkezünk. Az előzetes kistérségi egyeztetéseknek megfelelő irodakialakítással 10 fő munkatárs részére az alábbi funkciók elérhetők: Vezetői iroda, Gyermekjóléti iroda, Családsegítő iroda, Szociális étkeztetés ügyintézése és gazdasági iroda, Házi segítségnyújtás, Interjúszoba, Szerver szoba, mellette raktár és gyereksarok. Az ott dolgozók számára teakonyha, vizesblokk került kialakítása, valamint a mozgáskorlátozottak részére akadálymentes WC. Az új és a meglévő földszinti épületrész akadálymentesen megközelíthető, információs táblákkal és vezetősávval (gyengén látóknak) ellátott. Az új épületszárny közvetlen kapcsolatban van az udvarral és a parkolóval. Az ingatlanon belül, az épület mellett 5 db parkoló épült, ebből 1 db akadálymentes. Az épülethez hátul jelentős zöldfelület csatlakozik.

Pannonhalma Többcélú Kistérség Társulás projektének eredményeképpen az ellátási területen élő, különféle hátrányokkal küzdő családok, gyermekek, idősek ellátási feltételei javulhatnak, biztonságosabbá válhatnak, társadalmi hátrányuk csökkenhet. A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés hozzájárul az egyenlő esélyek biztosításához, javulhat életminőségük, erősödhet a szociális háló.

 Ide kattintva érhető el a kistérségi épüelt fotógalériája


Ide kattintva érhető el az átadáskor készült video.
Korszerű oktatási feltételek megteremtése Pannonhalmán és Veszprémvarsányban

Kistérségi gyermekjóléti és szociális alapszolgáltató központ - Pannonhalma

Kistérségi gyermekjóléti és szociális alapszolgáltató központ - Pannonhalma

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Közelgő események

Fotógaléria